sila a Krása v ladnom pohybe


PortDeBras je originálny program tréningov, ktorý je založený na plynulom pohybe rozvíjajúc silu a flexibilitu zároven. 

Zlepšuje správne zapojenie hlbokých aj povrchových svalov pri každodennom pohybe.

Volám sa Helena Bednařík Ballová a aktívnemu cvičeniu som sa začala venovať počas vysokej školy, začínala som ako inštruktorka aerobiku. S prichádzajúcimi novými formami cvičenia som postupne rokmi prešla azda všetkými druhmi od BodyWorku cez HiLow Aerobic, Step Aerobic, FitBall Aerobic až po Spinning. Neskôr som vzhľadom na svoje pracovné vyťaženie vo svojej profesii obmedzila predcvičovanie, ale ako aktívny cvičenec som sa venovala klasickému aerobiku a so záujmom som sa zúčastňovala rôznych pohybovo zameraných kongresov.

Tieto ma naďalej posúvali na fyzickej aj mentálnej rovine, až ma v novembri 2008 veľmi zaujala nová forma cvičenia - PortDeBras®, ktorej tvorcom je ruský prezentér, tanečník a choreograf Vladimír Snezhik. V začiatkoch intenzívne splupracoval so španielskym prezentérom a fyzioterapeutom Juliom Papim.

PortDeBras® som sa začala intenzívne venovať a často som cestovala na workshopy a na hodiny do zahraničia. Absolvovala som  opakovane mnohé certifikované workshopy inštruktorov PortDeBras®.

​V júli 2015 som absolvovala najvyšší stupeň vo vzdelávaní PortDeBras® a stala som sa PortDeBras Elite Trainer. Na jeseň 2016 sme pod hlavičkou MOVE academy zorganizovali prvý Trainer Course mimo Ruska a umožnili tak ostatným inštruktorom PortDeBrass® si zvýšiť svoju kvalifikáciu. A od Novembra 2017 mám česť zastupovať PortDeBrass® pre celú Európu ako Executive Director for PortDeBrass® . V roku 2020 som získala aj kvalifikačne vyšší stupeň a to PortDeBrass® EXPERT.

​Práve Vladimir Snezhik ma naviedol na to, aby som sa začala venovať aj Pilatesu a nikdy by som neverila, že ma Pilates tak osloví. Základné vzdelanie Pilates som absolvovala u Renáty Sabongui v Prahe a následne som sa vzdelávala u renomovaných zahraničných lektorov a tak som mala možnosť vyskúšať rôzne prístupy k tomuto skvelému cvičeniu a moja chuť po ďalších vedomostiach stále rastie.

Pre vlastný rozvoj som sa začala v lete 2014 venovať Ashtanga Joge a rada svoje nadšenie v tomto smere taktiež posúvam ďalej širokej verejnosti :)

Okrem rozvoju tela sa na profesionálnej úrovni venujem aj rozvoju mysle a ducha pre jednotlivcom a firmy v rámci osobnostného rozvoja pod značkou Hellena INSPIRATIONS